Proefschrift dr. Marije Kroon over pigmentstoornissen

cover proefschrift dr. Marije Kroon

Op 14 april promoveerde Marije Kroon op haar proefschrift getiteld, Pigmented skin disorders: evaluation and treatment.

Artsen moeten bedacht zijn op schildklierziekten bij patiënten met vitiligo. Dit is één van de conclusies uit het proefschrift van Kroon naar pigmentstoornissen in de huid. Uit haar onderzoek blijkt dat routinematig screenen van volwassen asymptomatische patiënten met vitiligo op schildklierziekten een lage opbrengst heeft, maar screening bij kinderen raadt ze wel aan.

Behandeling pigmentstoornissen

Dr. Marije Kroon

Het onderzoek van Kroon richtte zich ook op de mogelijkheden voor behandeling van de pigmentstoornissen vitiligo, melasma, post-inflammatoire hyperpigmentatie en erythema dyschromicum perstans. De ziekteactiviteit van vitiligo speelt een grote rol speelt in de keuze van behandeling. Onderzochte autoantistoffen bleken echter niet informatief voor deze activiteit. Kroon toont aan dat het combineren van UVB therapie met corticosteroïden de repigmentatie van de witte plekken bij vitiligopatiënten kan verbeteren. Een therapie met laser is een optie voor patiënten met melasma die een behandeling op de huid niet verdragen. De onderzochte laserbehandeling blijkt echter niet effectief voor de behandeling van erythema dyschromicum perstans en post-inflammatoire hyperpigmentatie.

Publicatie van dit proefschrift is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Pigmentfonds Nederland.

Lees ook deze gerelateerde proefschriften over vitiligo-onderzoek:

Deel dit met anderen!

Reageer!

U kunt onderstaande HTML code gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.