Bestuur Pigmentfonds

Het bestuur van de Stichting Pigmentfonds Nederland bestaat uit de volgende leden:

Prof. dr. Rosalie Luiten (voorzitter)

Rosalie Luiten

Prof. dr. Rosalie M. Luiten is hoogleraar Experimentele Dermatologie, in het bijzonder pigmentcelstoornissen van de huid bij de Universiteit van Amsterdam en Hoofd van het Laboratorium Experimentele Dermatologie van het Amsterdam UMC. Prof. dr. Luiten heeft een uitgebreide ervaring op het gebied van immunologisch onderzoek naar melanoom, vitiligo en andere huidaandoeningen. Zij is gepromoveerd bij de Universiteit Leiden en heeft daarna als postdoc onderzoek verricht bij het Ludwig Instituut for Cancer Research in Brussel, en het Antoni van Leeuwenhoek-Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam. De onderzoeksgroep van Rosalie Luiten in het Amsterdam UMC verricht momenteel onderzoek naar het ontstaan en behandeling van vitiligo en melanoom. Lees meer over het onderzoek van Prof. dr. Luiten.

dr. Johan Tas (penningmeester)

johan-tas

Dr. Johan Tas is als biochemicus, celbioloog/histochemicus en bedrijfseconoom ruim 35 jaar actief geweest bij de Faculteit Geneeskunde UvA, later Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC). Na bijna 15 jaar wetenschappelijk onderzoek in de Histologie en Celbiologie is hij overgestapt naar management functies, w.o. hoofd postacademisch onderwijs geneeskunde UvA/VU, directeur financieel-economische dienst Fac. Gnk. UvA en directeur bedrijfsvoering van enkele AMC divisies. Vanaf 1995 was hij als bestuurder ook nauw betrokken bij het Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen (SNIP), dat sinds 2012 geïntegreerd is in de Afdeling Dermatologie van het Amsterdam UMC.

dr. Albert Wolkerstorfer (secretaris)

dr. Albert Wolkerstorfer

Dr. Albert Wolkerstorfer is dermatoloog met als aandachtsgebied pigmentaandoeningen en laserbehandelingen van huid. Hij is sinds 2005 verbonden aan de Stichting Nederlands Instituut voor Pigmentzieken (SNIP) en de afdeling Dermatologie van het Amsterdam UMC. Samen met een team van andere artsen doet hij patiëntenzorg en verricht hij onderzoek naar pigmentaandoeningen en nieuwe laserbehandelingen.

Prof. dr. Marcel Bekkenk (lid)

Marcel Bekkenk

Prof. Dr. Marcel Bekkenk is dermatoloog sinds 2005, datzelfde jaar promoveerde hij in Leiden op zijn proefschrift over cutane lymfomen. Eerst werkte hij 7 jaar in het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft met extra focus op melanomen en andere vormen van huidkanker. In 2012 werkte hij in de Mohs Klinieken Amsterdam waar hij zich verder bekwaamde in de (operatieve) behandeling van huidkanker. In 2012 ontwikkelde hij samen met de Stichting Melanoom de app Huidmonitor die verkozen werd tot Healthapp van dat jaar. Momenteel werkt hij in het AMC en richt hij zich, naast de huidoncologie, ook op benigne pigmentatiestoornissen. Sinds 2020 is Marcel Bekkenk hoofd van de afdeling Dermatologie in het Amsterdam UMC.

dr. Wietze van der Veen (oud-voorzitter)

Wietze van der Veen

Dr J.P.W. (Wietze) van der Veen is dermatoloog met als aandachtsgebied pigmentaandoeningen en de dermatologie van de donkere huid. Hij was directeur van de Stichting Nederlands Instituut voor Pigmentzieken (SNIP) in het AMC te Amsterdam van 2004 tot 2013 en hoofd van de afdeling Dermatologie van het NKI-Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis van 2008 tot 2012. Momenteel heeft hij een praktijk in Den Haag (Medisch Centrum Haaglanden) en begeleidt hij nog onderzoek in het AMC. In 2014 verscheen zijn boek “Leven met Vitiligo”, dat hij samen schreef met de journaliste Lucy Beker. Inmiddels is hij met pensioen.